Zeytinyağı Hakkında En Önemli 5 Bilgi

10-08-2021 16:22
Zeytinyağı Hakkında En Önemli 5 Bilgi

Bin yılların şifa kaynağı: Zeytinyağı

Geçtiğimiz son 15 yılda üretimi hızla artan ve doğal beslenme trendleri nedeniyle kullanımı her zamankinden fazla olan zeytinyağı hakkında merak edilen 5 maddeyi sizler için sıralayarak her zamanki gibi bilgilendirici olmaya gayret ettik.

Yaklaşık olarak 5 dakika okuma süresi olan makalemizde sızma zeytinyağı, natürel zeytinyağı hakkında pek çok şey öğreneceksiniz.

 

  • Hakiki Zeytinyağı nasıl anlaşılır
  • Sızma Zeytinyağı Nedir?
  • Zeytinyağı faydaları nelerdir
  • Zeytinyağı fiyatları
  • Zeytinyağı nereden alınır

 

 

1- Hakiki Zeytinyağı nasıl anlaşılır? 

Ülkemizin pek çok bölgesinde harika zeytin bahçeleri bulunuyor ancak Kuzey Ege’nin, Kaz Dağlarının bahçelerinden gelen ürün ile yapılınca zeytinyağı bambaşka oluyor. Bir tarafı makilik bir tarafı çam ağaçlarıyla dolu sert kayalık yamaçların denizle birleştiği, insanı ferahlatan havasıyla meşhur Ayvalık ve Ayvacık’ın işte böyle bir etkisi var.

 

Hangi zeytinyağı gerçek anlamak için pek çok farklı yöntem mevcut sizler için farklı 5 yöntemi sunuyoruz. Ekremoğlu zeytinyağı için de denemenizi ve bizlerle paylaşmanızı çok isteriz.

 

Donma Testi: Yağınız 0 ile -6 derecede donuyor ve kristalleşiyorsa bu yağ gerçektir. Bir kısmı donanmış ve ayrışmış ise katkı maddeleri olduğundan şüphe edebilirsiniz. Not: Buzlukta en az 60 dakika bekletin.

 

Su Testi: Oda sıcaklığında olan bir bardak suyun içerisine az miktarda yağ ekleyin, yağ baloncuklar çıkarıyor ve su yüzeyine doğru ilerliyorsa ve öylece kalıyorsa gerçektir. Farklı maddeler ya da yağlar karıştırılmış zeytinyağı, bir süre sonra suya karışır ve yüzeyde dairesel hareketler yapar.

 

Tuz Ruhu Testi: Bir çay bardağının yarısı kadar zeytinyağının içerisine tuz ruhu ekleyin. Renk değişimi olmuyor ve bütünleşme olmuyorsa zeytinyağı hakikidir.

 

Tadım testi: Gerçek zeytinyağı doğrudan içildiğinde geniz yakar. Bu his midenizde devam etmez.

 

Koku testi: Gerçek zeytinyağında meyvemsi kokular aramalısınız. Aramolar burnunuza gelmeli.

 

Bu bilgiler dışında sizlere ürünün farklı türleri olduğundan bahsetmek isteriz. Farklı türde yağlar farklı kullanım amaçları hedeflenerek üretilir ve yağın da kalitesini değiştirir.

En kaliteli zeytinlerden üretilen Ekremoğlu Zeytinyağı çeşitlerini deneyin.
zeytinyağı

2- Sızma Zeytinyağı Nedir?

 

Natürel Sızma Zeytinyağı, kaliteli yağlar arasında belki de ilk sıradır. Serbest yağ asitliği 100 gramında 0,8 gramdan fazla olmayan yağdır. Bu yağı doğrudan tüketebilirsiniz.

3- Zeytinyağı faydaları nelerdir?

 

Zeytinyağı faydaları sıralamakla bitmez cinsinden… Hangisinden başlayalım bilemedik ama sizler için aşağıda sıraladık ancak her şeyin fazlası zarar demekten kendimizi alamayacağız. Aşırı kullanım her üründe olduğu gibi yine zararlı bu yüzden uzmanlara danışmakta fayda görüyoruz.

  • Çocukların zeka ve kemik gelişiminde aktif rol oynar.
  • Metobalizmayı düzenler ve hızlandırır.
  • Sindirimi düzenler, antioksidan kaynağıdır.
  • Karaciğeri Temizler.
  • Saç bakımında aktif rol oynar.
  • Cildi korur.
  • Kan basıncını korur.
  • Kolesterole iyi gelir.

 

4- Zeytinyağı fiyatları

Özellikle online ortamda araştırırken pek çok farklı fiyat görmenizin sebebi markaların kendi güvenilirlik endekslerine göre fiyat belirlemelerinin yanında elbette üretimin doğallığıdır. Türkiye’de köyden tanıdıklarımızın ürün gönderdiğinde daha uygun fiyatla ulaşmasının sebebi de budur.

Ekremoğlu olarak sizlere doğrudan satış yapmakta olduğumuz için çok daha uygun fiyatlarla ürünlerimizi sunabiliyoruz. Zeytinyağı ve tüm ürünlerimiz tamamen doğaldır.

 

5- Zeytinyağı Nereden alınır

Online ortamda pek çok farklı marka ve platform var. Sizlerden ricamız böylesine kıymetli bir ürün alırken mutlaka araştırmanız ve güven veren yerden almanızdır. Online mağazamızda, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ürünü olan Paratika alt yapısı kullanılmaktadır. 3D secure protokolü ile güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.