Vişne Reçeli ile 3 Özel Tarif

22-02-2022 14:25
Vişne Reçeli ile 3 Özel Tarif

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti vişne reçeli ile birbirinden güzel tatlılar, kekler, kurabiyeler yapılmaktadır. Sizlere bu yazımızda vişne reçeli nedir, vişne reçeli nasıl yapılır ve vişne reçeli ile yapılan tarifleri paylaşacağız.

Vişne Reçeli Nedir?


Vişne, yaz mevsiminde büyüyen, kiraza benzeyen, kirazdan daha ekşi tadı olan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Vişne sağlık açısından da oldukça faydalıdır. İçeriğinde bol miktarda A ve C vitaminleri, mineraller, kalsiyum, demir ve fosfor bulunmaktadır. Sinir sistemi üzerinden olumlu etkileri vardır. Kansere karşı koruyucudur. Özellikle prostat ve kolon kanserine karşı tüketilmesi önemlidir. Vişnenin faydaları saymakla bitmez. Durum böyle olunca vişne reçelinin de faydaları vücuda etki etmektedir. Şekerle birlikte yapılmasından kaynaklı vişne reçelinin vücuda enerji veren bir etkisi vardır. Aynı zamanda iştah açıcıdır ve mide ağrılarını gidermekte faydalıdır. 

Vişne reçeli hem sağlık açısından hem de kendine özgü lezzeti açısından sıkılıkla tüketilmektedir. 

Vişne Reçeli Tarifi


Çok sevilen ve sıklıkla tüketilen vişne reçelinin yapımı da diğer reçeller gibi özen istemektedir. Vişne reçelinin tarifini sizler için paylaştık.

Malzemeler:

  • 1 kilo vişne
  • 2 kilo şeker
  • 1 adet limon
  • Yarım say kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Vişne reçeli için öncelikle vişnenin çekirdeklerini tek tek çıkarın geniş bir kaba koyun. Çekirdekleri çıkarmakla uğraşmak istemiyorsanız, isteğe bağlı çekirdekleri ile birlikte de reçelinizi yapabilirsiniz. Kabın içine koyduğunuz vişnelerin üzerine 2 kilo şekeri ekleyin. Bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün beklettiğiniz şeker ve vişneyi ocağa koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca 1 adet limonu içine sıkın ve limon tuzunu da ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kırmızı rengini alana kadar bekletin. Kıvamına geldikten sonra tencereyi rengi koyulaşmaması için soğuk su dolu bir kabın içine koyun. Kıvamını aldıktan sonra kavanozlara koyun ve şekerlenmemesi için serin bir yerde muhafaza edin. İstenilen zamanlarda küçük kaselere koyarak servis edin.  

Vişne Reçelli Kek Tarifi 


Vişne reçeli kahvaltılara renk kattığı gibi kek yapımında kullanıldığında da çok güzel, sevilen bir lezzet katmaktadır. 

Malzemeler: 

1 kase vişne reçeli
3 adet yumurta
1 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kıvama göre belirleyeceğiniz 2 veya 3 su bardağı un

Yapılışı

Vişne reçelli kek yapmak için öncelikle 3 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri iyice çırpın. Çırptığınız karışımın üzerine 1 bardak sütü ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyin. Eklediklerinizi de güzelce çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da karışıma dahil edin ve hepsini tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına kek hamurunuzu koyun. Hamurunuz pişene kadar fırının kapağını açmayın, piştikten sonra da 5 dakika beklettikten sonra fırından alın. Vişne reçelini de kekin üzerine istediğiniz miktarda ve eşit şekilde dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Vişne Reçelli Kurabiye Tarifi


Kurabiyeler çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Vişne reçeli kurabiyeyi de çay saatlerinizde ve günün her saati de afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 kase vişne reçeli
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
Kıvamının aldığı kadar un

Yapılışı

Vişne reçelli kurabiye yapımı için sıvı yağ, şeker ve margarini bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu yavaş yavaş bu karışıma katın. Hamur istediğimiz kıvama gelince ufak toplar olacak şekilde elinizde yuvarlayın, tepsiye dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamur toplarının üzerine hafifçe parmağınızla bastırın, ortasında çukur oluşturun. 180 derecede önceden ısıttığınız fırına tepsinizi koyun. İyice pişen kurabiyelerinizin çukur olan yerine kaşıkla vişne reçelini doldurun. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Vişne Reçelli Turta Tarifi


Turtayı sevmeyen yoktur. Özellikle söz konusu vişne reçelli turta olunca turtaya ayrı bir lezzet katmaktadır. Vişne reçelinin en çok yakıştığı ve severek tüketilen tatlılardan biridir.  

Malzemeler:

  • 1 kase vişne reçeli
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 5 veya 6 su bardağı un

Yapılışı:

Nefis vişne reçelli turta yapmak için önce şeker, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımın üstüne vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve hamuru iyice yoğurun. Hamurdan üçte bir kısmı turtanın üst şeritleri için ayırın. Yağladığınız büyük kare bir borcama kalan hamuru elinizle kenarları yüksek, orta kısmı çukur olacak şekilde yayın. Hamurun çukur olan orta kısmına vişne reçelini dökün, iyice yayın. Ayırdığınız hamuru merdaneyle açıp, bıçakla uzun şeritler olacak şekilde kesin. Kestiğiniz şeritleri borcamın en üstüne sırayla düz ve yan olacak şekilde dizin. 180 derece ısıttığınız fırına borcamı koyun yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin ve servis edin ve afiyetle yiyin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.