Tulum Peyniri Nedir?
Tulum Peyniri
Yöreden yöreye değişen yapım teknikleriyle 7’den 70’e herkesin damağında iz bırakan Tulum Peyniri hakkında merak ettiğiniz her şeyi blog yazımızda bulabilirsiniz.
Şimdilerde kuver servislerinde, yemek öncesi soğuklarında da sık sık kullanılan ve sıcak ekmekle birleştiğinde nefasetini katlayan tulum peyniri hepimiz için her öğünde tüketebileceğimiz vazgeçilmez bir lezzete dönüşüyor. Yazımızda‘Tulum peyniri nedir, kalorisi ne kadar, çeşitleri nelerdir’sorularına yanıt bulacaksınız. Keyifli okumalar dileriz. Okuma süremiz 2 dakikadır.
Ürünün ismi özellikle Erzincan tulum peyniri olarak geçse de pek çok ilimizdeki farklı teknikte üretimiyle ilgi çekiyor. İzmir, Van, Sivas ve pek çok bölgemizde bulunur. AB uyum yasaları öncesinde hayvan derisine sarılarak üretiliyor olsa da şimdilerde bu teknikten tamamen uzaklaşılmıştır. Teknolojinin de ilerlemesi sonucu yarı sentetik kılıflar nefasetin korunmasında etkin olmuştur.Ülkemizde üretilen tulum peynirleri ve bazı özellikleri ile ilgili detaylı bir makaleye buradan ulaşabilirsiniz.
Mevsimine göre değişmekle birlikte her bir ürün için farklı hayvanlardan üretilen pastörize sütler kullanılır.
Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?
Tulum Peyniri Çeşitleri Nelerdir?
Daha önce de ifade ettiğimiz gibi tulum peyniri pek çok yörede farklı şekillerde üretilmektedir. Ekremoğlu Online Mağazasında bulabileceğiniz ürünlerimiz: İzmir, Bergama Erzincan olmak üzere üç adettir. Kategorimize göz gezdirmek için tıklayın:https://www.ekremoglu.com/kategori/tulum-peyniri
Erzincan ve Erzurum bölgesinde şavak peyniri olarak da adlandırılır.
Tulum Peyniri Faydaları Nelerdir?
Ülkemizde sıklıkla tüketilen yöresel tulum peyniri, sağlığımızı birçok açıdan olumlu bir şekilde etkilemektedir. Bu olumlu etkiler şunlardır:
- Kalsiyum, fosfor ve demir açısından yüksek besin değerine sahip olan bu peynir, genel vücut sağlığını korumaktadır.
- İçeriğinde yüksek miktarda protein bulunmaktadır. Bu da kemik sağlığı için önemlidir. Yaşa bağlı ilerleyen kemik hastalıklarını da önlemeye yardımcıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç gösterir.
- İçeriğinde yüksek oranda B vitamini olan bu peynir kansızlık hastalıkları için şifa kaynağıdır.
- Sindirim sistemini düzenlemeye yarar. Bağırsak sorunlarını giderir.
- Ağız sağlığı açısından çok önemlidir. Ağızdaki bakterilerin temizlenmesini sağlar.
Tulum Peyniri Kalorisi Ne Kadar?
Ekremoğlu Online Mağazasında bulabileceğiniz tamamen katkısız olarak üretilmiş peynirlerimizin kalorisi:
·100 GR İZMİR TULUM PEYNİRİ İÇİN: Enerji:326 kcal Top.Yağ:26,3g Doymuş Yağ:6,1 Karbonhidratlar:1,5g Şekerler:1,4g Protein:22,4g Tuz:2,0g
·100 GR BERGAMA TULUM PEYNİRİ İÇİN: Enerji:326 kcal Top.Yağ:27,1 g Doymuş Yağ:7,1g Karbonhidratlar:1,3g Şekerler:1,2g Protein:24,1g Tuz:1,9g
·100 GR ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ İÇİN: Enerji:334 kcal Top.Yağ:24,3g Doymuş Yağ:6,5g Karbonhidratlar:1,3g Şekerler:1,2g Protein:19,6g Tuz:2,2g
Erzincan Tulum Peyniri Nedir?
Tulum peyniri denilince Konya, Elazığ, Erzurum, Sivas, Van, Tunceli, İzmir gibi Türkiye’nin birçok ili akla geliyor. Bunlardan ilk akla geleni ise Erzincan ilimizde yetiştirilen tulum peyniridir. Bu peynir Şavak peyniri adı ile de bilinir.
Erzincan peyniri, görünümü parlak, kıvamı katı olan yağlı bir peynirdir. En çok bilinen ve tüketilen tulum peynirleri arasındadır.
Ekremoğlu Online Mağaza En iyi Tulum peyniri markası
Ekremoğlu olarak sizlere tüm ürünlerimizi tamamen doğal olarak ulaştırıyoruz. Ürünlerimizin hiçbirinde kimyasal maddeler bulunmuyor. Ürünlerimizin %90’ı şirden mayası ile üretilmektedir. Yoğurt gibi ürünlerimizde bu maya uygun olmadığı için 30 yılda elde ettiğimiz yoğurt mayası kullanmaktayız. Bu yüzden yoğurtlarımız da yeniden mayalamaya uygundur. Ürünlerimizin hammaddesi olan Sütlerimiz Kuzey Ege bölgesinden elde edilir ve Kaz Dağlarında serbest otlayan doğal yetişen bitkileri tüketen hayvanların sütündendir.
Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek tüm kampanyalarımızdan haberdar olabilirsiniz.Blogumuzda sizler de yazmak isterseniziletisim@ekremoglu.comadresine mail atmanız yeterli.
Afiyet olsun.