Taze Kaşar mı Eski Kaşar mı?

27-01-2022 12:38
Taze Kaşar mı Eski Kaşar mı?

Kaşar sofraların vazgeçilmez, en lezzetli besinlerindendir. Özellikle kahvaltılarda sıklıkla tüketilmektedir.

Eski Kaşar Nedir?

Eski kaşar, taze kaşara göre uzun süreler dinlendirilmiş bir kaşar peynir çeşididir. taze kaşara göre olgunlaşma süresi fazla olduğundan besin değeri olarak da daha yüksektir ve lezzet olarak daha çok ayırt edilmektedir. Diğer peynirler gibi vücut sağlığı açısından çok önemlidir. Ekremoğlu peynirleri coğrafi tescilli peynirler olduğundan kaşar peynirleri de güvenle tüketilmektedir.

Taze Kaşar Nedir?

Taze kaşar veya olgunlaşmamış kaşar peyniri olarak da bilinen eski kaşara göre yarı sert ve biraz esnek olan bir peynir çeşididir. Yapılırken dinlenme süresi uzun tutulmakta ve hemen tüketilmesi gerekmektedir. Eski kaşara göre tazeliğini daha çabuk kaybettiğinden ve hemen küflenebildiğinden muhafaza edilirken çok dikkat edilmeli, serin bir yerde saklanmalıdır. Özellikle de açıldıktan sonra hemen tüketilmelidir. Genellikle kahvaltılarda, tost ve sandviç yapımında da tercih edildiğinden en çok kullanılan peynir çeşitlerindendir. Sağlık açısından da hem çocuklar hem yetişkinler için faydaları oldukça fazladır.

Eski Kaşar ile Taze Kaşar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Eski kaşar ile yeni kaşar arasında fark olmadığı düşünülse de iki peynirin lezzet açısından ve sertlik açısından farkı hemen anlaşılmaktadır. Eski kaşar peyniri renk olarak da yeni kaşar peynirine göre daha koyu renktedir. Taze kaşar peyniri daha beyaz renktedir ve eski kaşara göre daha yumuşak yapıdadır. Eski kaşar kahvaltılıklarda, mezelerde kullanılmaktadır. Taze kaşar peyniri ise kahvaltılarda, tostlar, yemeklerde, hamur işlerinde, böreklerde sıkça kullanılmaktadır. Eski kaşar daha uzun süre dinlendirilirken, taze kaşarın yapım süresi ve olgunlaşma süresi daha azdır. İçeriğindeki kalsiyum ve protein oranı da daha fazla olmakla birlikte her iki peynir de vücut sağlığı açısından oldukça yararlıdır.

Eski Kaşar Kabuğu Yenir mi?

Eski kaşar peynirinin kendine has özelliklerinden biri de kabuğunun olmasıdır. Lezzet açısından da bu farklılık hemen anlaşılmaktadır. Genelde kaşar peynirlerin dışında küflenme olur veya küflenme gibi bir görüntü oluşur. Bu kısmı hafif bir şekilde bıçakla aldıktan sonra kalan kabuklu kısmı sağlıklı bir şekilde tüketilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.