Sporculara Özel Protein Bombardımanı: Lor Peynirli Omlet

11-10-2021 17:34
Sporculara Özel Protein Bombardımanı: Lor Peynirli Omlet

Son zamanlarda sağlıklı yaşama olan ilgi ve ihtiyacın artmasıyla birlikte beslenme ihtiyaçları da değişti. Daha protein içeren, besin değeri yüksek gıdalar tercih edilmeye başlandı.

 

Sporculara Özel Lor Peynirli Omlet

 

Protein açısından yüksek besin değerine sahip olan yumurta ve peynir gibi gıdalar, sağlıklı yaşam biçimini tercih eden insanların en vazgeçilmez gıdaları olmaktadır. Özellikle sporcular kahvaltı öğünlerinde ve antrenman sonralarında bu besinleri içeren yiyecekleri tercih etmektedirler. Bunlardan biri de lol peynirli omlettir. Sporcuların özellikle tüketmeyi tercih ettiği lor peynirli omlet hem pratik hem de oldukça faydalıdır.

 

Sporcular Neden Lor Peyniri Tüketmeli?

 

En önemli besin kanyaklarımızdan biri peynirdir. Türkiye’de bu açıdan çok sayıda peynir çeşidi vardır. Lor peyniri, kaşar peyniri, küflü peynir, Ezine peyniri, tulum peyniri gibi peynirin her çeşidi sağlıklı yaşam için mutlaka tüketilmelidir. Bunlar içinde sporcular tarafından en çok tercih edilen peynir çeşitlerinden biri de lor peyniridir. Adeta sporculara özel protein bombardımanı olan lor peynirinin birçok tercih edilme sebebi vardır. Bu sebepler; lol peynirinin vitamin ve mineral bakımından oldukça güçlü olması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kalsiyum açışından çok zengin olmasıdır. Lor peyniri kemiklerin güçlenmesinde de önemli bir rol oynar. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek kemik hastalıkları, kanser, tansiyon gibi hastalıklar için de tedavi edici güçtedir ve vücudu dışarıdan gelen zararlı etkenlere karşı da korur.

 

Oldukça besleyici olması ve gün içinde tok tutması açısından sporcuların sağlıklı yaşam için tercih ettikleri beslenme şekillerine çok uygundur.

 

Lor Peynirli Omlet Tarifi

 

Hem yapılışı pratik hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek olan lor peynirli omlet tarifini sizlerle paylaşmaktayız.

 

Malzemeler:

 

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı lor peyniri

Yarım su bardağı süt

1 çay kaşığı zeytinyağı veya terayağı

Yarım demet maydanoz

Tuz

 

Tarifi:

 

Geniş bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine lor peynirini, sütü, doğradığınız maydanozları ekleyin. Blender ile güzelce çırpın. Geniş bir teflon tavaya tereyağ veya zeytinyağını ekleyin ve kızdırın. Kızmış yağa iyice çırptığınız karışımı dökün. İsteğe bağlı olarak tuz ekleyebilirsiniz. Altını ve üstünü iyice pişirin ve servis edin.

Afiyet olsun.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.