Peynir Helvasının Geçmişten Günümüze Hikayesi

10-08-2021 16:29
Peynir Helvasının Geçmişten Günümüze Hikayesi

Çanakkale’nin Meşhur Tatlısı: Fırınlanmış Peynir Helvası 

Geçmişten günümüze yaklaşık 650 yıllık bir geçmişe sahip peynir helvası Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde üretilmekte ve Türkiye’nin dört bir yanında bilinmektedir. Dünyaca da ün salmış olan fırınlanmış peynir helvası yolu Gelibolu’dan geçenler için yemekten sonra yenebilecek oldukça lezzetli bir tatlıdır.
Bu yazımızda sizler için kültürel tatlarımız arasında yerini almış peynir helvasının; nasıl yapılır, peynir helvasının tarihi gibi konu başlıklarıyla detaylı bilgilendirmesini yapmak istiyoruz.
sade peynir helvasına göre daha uzun ömürlü olan fırınlanmış peynir helvası, herkesin ailesine ya da sevdiklerine götürmek üzere de tercih edebileceği nefis bir tatlıdır. Yüzyıllardır önce bölge halkı sonra tüm ülke bazında ünlenmiş olan tatlı, dünyaya da açılmış ve insanların beğenisine sunulup gönülleri kazanmıştır.

 

Ekremoğlu Fırınlanmış Peynir Helvası Nasıl Yapılır?

Çanakkale’nin meşhur tatlarından olan peynir helvası tatlı koyun ve inek sütleri ile özenle hazırlanmaktadır. Yarısı koyun yarısı ise inek sütü ile yapılan tatlı, normal peynir helvası kıvamına gelmesinin ardından 1,5 saat fırınlanarak son halini alır.

 

Peynir Helvasının Tarihi

Çanakkale’nin meşhur tatlısı peynir helvası uzun bir geçmişe sahiptir. Fakat ticari anlamdaki geçmişine baktığımızda 30-35 yıllık bir serüvene sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu peynir ilk yapılmaya başlandığında sadece yöre halkı tarafından bilinirken zaman içerisinde önce Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına yayılmıştır.
Kendine has kokusu, aroması ve kalitesi giderek tanınmasında etkili rol oynamıştır. En ilgi çekici detaylarına değinirsek tamamen peynirden yapılan bir tatlı olmasına rağmen yerken bu tadı almayız.

 

Ekremoğlu Peynir Helvası Nasıl Tüketilir?

Her mevsim tüketmesi oldukça keyifli olan Ekremoğlu Fırınlanmış Peynir Helvası kendine has o muhteşem lezzeti, özgünlüğü ve tadı ile yanına çok yakışacak bir dondurma seçeneği ile yazın da sevenlerinin gönlünü fethediyor.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.