Pancarlı Keçi Peyniri Salatası Tarifi

10-08-2021 16:26
Pancarlı Keçi Peyniri Salatası Tarifi

Yaz Mevsiminde Hafif Lezzet : Pancarlı Keçi Peyniri Salatası 

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte daha hafif ve sindirmesi kolay yiyecekler öğünlerin vazgeçilmezi haline geldi. Bizler de sizler için çok sevilerek tüketilen Ekremoğlu keçi peyniri ile pratik bir tarif paylaşmak istedik. Böylelikle ürünlerimizi değerlendirebileceğiniz çeşitli fikirlerle seçeneklerinizi arttırmayı istiyoruz. Hafif mi hafif oldukça lezzetli ve tercih edilen salata tarifimize geçersek:

 

Çıtır Keçi Peyniri İçin Malzemeler:

250 gr keçi peyniri
Un
Yumurta
Ekmek Kırıntısı

 

Salata İçin Malzemeler:

½ demet roka
10 yaprak marul
2 adet fırınlanmış pancar
Tuz, karabiber

 

Sosu İçin Malzemeler

4-5 yaprak fesleğen
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon

 

Yapılışı

Tarife başlamadan önce salata malzemelerimizi iyice yıkayıp kurutuyoruz. Malzemeleri karıştırıp elde ettiğimiz salataya kendi damak zevkinizi ortaya koyan tere, kuzu kulağı ya da hardal otu gibi farklı lezzetler ekleyebilirsiniz.
Pancarları teker teker akılı folyoya sarıp 180 derecede pancarların durumuna göre fırında 1-2 saat pişiriyoruz.
Leziz Ekremoğlu Keçi peynirlerini 1’er parmak kalınlığında kesiyoruz. Sonrasında sırasıyla un, yumurta ve ekmek kırıntısına buluyoruz. Tencerenin içerisine Ayçiçek yağı ekleyip kızarmasını bekliyoruz. Kızaran yağda keçi peynirimizi alıp iki tarafını da kızartıyoruz.

En son olarak servis tabağının içine roka ve marulu yerleştiriyoruz, dilimlediğimiz pancarları diziyoruz. Üzerine tuz karabiber ve salata sosunu gezdiriyoruz. Ardından kızarttığımız keçi peynirlerimizi salatamızın üstüne yerleştiriyoruz.

Tabağımız servise hazır, afiyet olsun!

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.