Otlu Peynir Nedir?

10-08-2021 16:16
Otlu Peynir Nedir?

Tadı, aroması ile özel lezzetlerimizden: Otlu Peynir Nedir? 

 

Koyun sütünün artması ve ot çeşitliliği nedeniyle bahar aylarında üretilen otlu peynir özellikle Van ile özdeşleşmiştir. Bölgenin tüm Türkiye’ye yayılan ürünlerinden biridir. Özellikle küçükbaş hayvancılığının gelişmesi nedeniyle Van’dan başlayarak Türkiye’nin pek çok ilinde üretilmeye başlanmıştır.

 

‘Otlu peynir nedir, nerenin peyniridir, faydaları nelerdir, kalori değerleri nelerdir, nasıl tüketilir, nasıl saklanır?’ gibi soruların tümü hakkında yanıtlar bulabileceğiniz yazımızı sizler için derledik.

 

Van’ın Erciş ve Gevaş bölgelerinde koyun ve inek sütü ile üretilmekte olan otlu peynir, bu bölgedeki ot çeşitliliği ve aromatik yapısı nedeniyle Van Otlu Peynir olarak da anılır. Ekremoğlu olarak bizler peynirin nefasetini geleneksel yöntemlerini ve bölgenin tadını koruması için bölge otlarını bölgesinden tedarik etmekteyiz. Peynirimizi mevsimine ve süt kalitesine göre değişmekle birlikte inek sütünden elde ediyoruz. Otlu peynir

kuru ve salamura olarak iki şekilde üretilir ve daha çok kuru tercih edilir. Besleyici ve keyifli bir üründür. Ürünümüzde kullandığımız otlar: Sirmo, kekik ve yabani nanedir. Peynir mayası, tuz dışında herhangi bir ürün dahil edilmez.

 

Van Otlu peynir, 3 ile 7 ay arasında sürede tüketiminiz için uygun hale gelir. Toprak küplere doldurulan peynir gömülür ve toprağa gömülür. Peynirin içerisindeki otlar onu mikroorganizmalara karşı korurken lezzetini artırır. Hazmını kolaylaştırır


Otlu Peynir kalori değerler nelerdir?

 

Ürün dengeli tuz, yağ, protein ve karbonhidrat ihtiva etmesi yoğun yeşillik barındırması nedeniyle oldukça sağlıklıdır.

·Enerji:300 kcal

·Top.Yağ:26,0g

·Doymuş Yağ:5,1g

·Karbonhidratlar:0,9g

·Şekerler:0,8g

·Protein:15,5g

·Tuz:2,1g

 

Otlu Peynir faydaları nelerdir?

 

Daha önce de belirttiğimiz gibi içerisine dahil olan otlar ürünün kalitesini artırır. Hazmı güçlendirmesine, peynirin faydalarını artırmasına sebep olur.

 

·C Vitamini kaynağıdır. C vitamini bağışıklık sistemimizde ciddi rol oynar. Otlu peynir C vitamini yönünden dünyanın en zengin peyniridir.

·Düzenli tüketilmesi halinde kanser riskini azaltır. Kansere karşı savaşta etkili maddeler barındırır.

·Çok güçlü bir kalsiyum kaynağıdır diş sağlığında ve kemik sağlığında kalsiyum etkin rol oynar. Bunun dışında kemik erimesi yaşayanlar için de önemli bir kaynaktır. Sık sık kramp yaşayanların kalsiyum eksiği nedeniyle kramp yaşadığı da bilinir.

·Sodyum ihtiva oranı düşüktür bu bakımdan böbrek, kalp, damar rahatsızlıklarına karşı sağlığımızı korur.

·Gün içerisindeki stresimize karşı etkilidir. içerisinde bulunan maddeler stres düşürücü etki yapar.

·Güçlü bir besindir. Dengelidir, yağ, tuz protein oranı bakımından çok faydalıdır ve iyi bir protein kaynağıdır.

 

Otlu peynir nasıl saklanır?

 

Ürünlerimizi sizlere vakumlu paket ile ulaştırmaktayız. Peynirlerimiz vakum içerisinde 3 aya kadar nefasetini korur ancak üretim tarihi ve ürüne göre bu durum değişebilir. Ürünlerimiz vakumdan çıkarıldığında hava almayacak şekilde buzdolabında +4 - +6 derecede saklanmalıdır. Streç filmle de sararak koruyabilirsiniz.




Otlu peynir nasıl tüketilir? 

 

Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde tüketilebilir. Otlu peynir tarife dahil edilirken içerisindeki otların tadının bilinmesi ürünlerle dikkatli birleştirilmesi önemlidir. Börek içlerinde veya yemek öncesi kuver tabaklarında da kullanılabilir.




Peynirimizi denemenizi ve yorumlar yazmanızı çok isteriz. Afiyet olsun.

 

https://www.ekremoglu.com/urun/ekremoglu-otlu-peynir-350-gr

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.