Mihaliç Peyniri Nedir?

10-08-2021 16:18
Mihaliç Peyniri Nedir?

Mihaliç Peyniri Nedir? 

Halk arasında kelle peyniri, mihaliç kelle peyniri olarak da bilinen mihaliç peynirlerimiz ilkbaharda toplanan sütlerden hazırlanmaktadır. Elde edilen sütler salamura yapılır ve bu şekilde peynir yapımı başlar.
Mihaliç peyniri nedir, mihaliç peynirinin faydaları, mihaliç peyniri kalori değerleri nelerdir, mihaliç peyniri nasıl tüketilir gibi soruların cevabını bulabilmeniz adına yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Gurme peynirlerimiz içerisinde ulaşabileceğiniz mihaliç peynirimizin dışı ince ve beyaz yapıda olmakla beraber sert bir peynirdir. Tuzlu bir peynirdir. Yanında karpuz ya da domates ile harika bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Mihaliç Peynirinin Faydaları

Eşsiz aroması ile farklı meyve sebzelerle de kombinlenip harika tatlara erişebileceğiniz mihaliç peyniri, besin değeri besleyiciliği açısından da yüksek besleyiciliğe sahip bir süt ürünüdür.
İçerisinde bulunan mineral ve vitaminler insan vücudu için oldukça destekleyicidir. Süt ürünü olmasından kaynaklı olarak zengin bir fosfor kaynağıdır. Yüksek kalsiyum oranına sahip olan mihaliç peyniri fazlaca kalsiyum içerdiğinden dolayı ilerleyen yaşlarda yaşanabilecek kemik rahatsızlıklarına karşı da koruyucu bir besindir. İçerdiği yüksek yağ oranı içerisinde A,D,E ve K vitaminlerini de doğrudan almış olursunuz.

Mihaliç Peyniri Kalori Değerleri Nelerdir?

Enerji:384 kcal
Top.Yağ:30,0g
Doymuş Yağ:5,5g
Karbonhidratlar:1,5g
Şekerler:1,4g
Protein:27,0g
Tuz:1,5g

Mihaliç Peynir Nasıl Tüketilir?

Büyük kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelen halk arasındaki adıyla ‘kelle peyniri’ ile hoş ve lezzetli aromalı tostlar yaparak güne pratik bir başlangıç yapabilirsiniz.
Badem, kuru meyve, karpuz ile tüketilerek besleyici ara öğünler oluşturabilirsiniz. Tüm bunlara ilaveten ise ana öğünlerinizde makarnanız ya da salatanızın içerisine ekleyerek yoğun bir aroma elde edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.