Lor Peyniri Nedir?

10-08-2021 11:12
Lor Peyniri Nedir?
İçindekiler

Lor Peyniri Nedir?
Lor Peyniri faydaları nelerdir?
Lor peyniri nasıl yapılır, nasıl tüketilir?
Lor Peyniri Fiyatları

Sağlık Bombası Lor Peyniri Nedir?

Güzel yurdumuzdaki en çok tüketilen yöresel peynir türlerinden birini daha tanıyacağız bu yazımızda.Lor peyniri her yaştan bireyin damak zevkine uygun çeşitleriyle sofralarda yerini buluyor.

Lor peyniri, birçok farklı şekilde tüketilebilir. Taze köy ekmeğinin üzerine yayık tereyağı ve bal ile sürülerek, bir omlet içerisinde ya da kızartarak harika tarifler oluşturulabilir. Bunun dışında lor peyniri, hamur işlerinin de gözdesidir. Tuzsuz, az tuzlu olarak çökelek ve lor olarak satılan peynir çeşidi yemek tariflerinde harika bir aroma bırakırken tuz dengesini de bozmadığı için tercih edilir. 

‘Lor peyniri nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir, hangi sütten üretilir, nasıl yenir’ gibi soruların cevabını yazımızın devamında bulacaksınız. Ekremoğlu olarak Blog sayfamızda birçok farklı ürün için sizlere harika tarifler sunmaktayız. Çok beğenilen tarifleri ürün detay sayfalarımızda da paylaşarak sofralarınıza harika tariflerle konuk olmak ve mutluluğunuzu paylaşmak istiyoruz. 

Kıvamlı ve aromatik bu güzel peynir çeşidi, çoğunlukla inek sütünden üretilir. Ekremoğlu olarak Kaz Dağları çevresinde doğal ortamda otlayan hayvanlardan elde ettiğimiz sütleri günlük olarak işliyoruz. Pastörizasyon işlemine tabii tutulan taze sütlerimiz hızla üretim süreçlerine tabii tutuluyor. Lor peyniri, kaşar peyniri üretiminde ortaya çıkan peynir altı suyunun yeniden ısıtılarak katılaştırılması sonucu elde ediliyor. Peynir altı suyu amino asit, protein ve pek çok vitamin bakımından zengin olduğu için besin değerlerinin kaybedilmemesine dikkat ediliyor. 

Lor peyniri, sağlık bombasıdır. Bedenimiz için sayısız faydası olduğunu söyleyebiliriz ancak belirtmek isteriz ki süt ürünleri alerjisi olanların mutlaka uzman onayı alması gerekir. 

Lor Peyniri faydaları nelerdir? 

Sporcuların, özel diyeti olanların, hamur işi severlerin, hamilelerin kısaca 7’den 70’e herkesin damağında iz bırakan lor peyniri üretim tekniği ve birçok nedenle bedenime çok faydalıdır.
 
  • Lor peyniri ya da diğer çeşidiyle çökelek yüksek oranda B vitamini özellikle de B12 vitamini ihtiva eder. Günlük B12 ihtiyacımızın 4’te 1’ine kadarını karşılayabilir. B vitamini vücudumuzda pek çok fonksiyon için çok önemlidir.
  • Çökelek ya da hepimizin bildiği ismiyle lor peyniri, detoks için önemli bir gıdadır. Fosfor bakımından zengin olan peynir vücudun asit dengesini sağlar. Vücudumuzda asit yüksek olduğunda pek çok hastalığa yakalanma şansımız da artmaktadır. Fosfor, vücudumuzda toksinlerin atılması işlevinde kullanılır ve vücudumuzda en çok bulunan ikinci önemli değerdir.
  • Fosfor B vitamini emilimine de destek olur. Bunun yanında hasar görmüş doku ve hücrelerimizin yeniden üretimi veya tamirinde de önemlidir.
  • Kilo vermek ya da kilonuzu kontrol etmek istiyorsanız lor peyniri çok faydalı olabilir. Amino asit ve protein bakımından zengin olması nedeniyle de besleyicidir.
  • Tip 2 diyabet hastaları, böbrek rahatlığı olanlar da mutlaka lor peyniri kullanımında uzman kişilere danışmalıdır.
  • Kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olması nedeniyle bu peynir çeşidi kemik yapımında ve kemiklerin gücünü korumasında da önemli faydalar sağlar.

Lor Peyniri Kalori Değerleri

BESİN DEĞERİ

100 gramda

Kalori

90 kcal

Karbonhidrat

3.6 g

Potasyum

151.0 mg

Protein

13.7 g

Yağ

1.9 g

Kolesterol

6.0 mg

A Vitamini

14.0 IU

C Vitamini

1.0 mg

Kalsiyum

121.0


Lor peyniri nasıl yapılır, nasıl tüketilir?

Siz kıymetli müşterilerimizin, değerli besinleri evlerinizde üretmek istediğinizin farkındayız. Son yıllarda artan hijyen sorunları, yaşadığımız pandemi süreçleri nedeniyle güveninizin ne denli azaldığının bilincindeyiz.

ISO standartlarında mandıramızda sizler için hijyenik ortamda Lor peyniri üretimini sağlıyoruz. Ekremoğlu ürünleri %100 doğaldır, hiçbir kimyasal içermez. Kaz Dağları çevresinde otlayan ve serbest gezinen hayvanların sütünden elde edilir ancak bizler sizlerle yine de Lor Peyniri Tarifini paylaşmak istedik.

 

Lor Peyniri Tarifi için malzemeler:

  • Çiğ Süt,
  • Limon Suyu,
  • Elma veya üzüm sirkesi


Miktara göre oranlar değişmektedir.

 

Yapılışı:

  • Çiğ sütü bir tencerenin içerisine alın.
  • Sütünüzü karıştırarak kaynatmaya başlayın, bu adımda ısı kontrolü önemlidir.
  • Sütümüzün kesilmesi için sütümüz kaynama noktasına geldiğinde limon suyu ve sirkeyi ekliyoruz. Burada miktarlar yine önemlidir.
  • Kesilme başladıktan 4-6 dakika sonra sütünüzü ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
  • Kesilmenin olduğu alanları tülbentin üzerine alarak son süzme işlemi için sarın ve bekleyin.


Çökelek pek çok farklı biçimde tüketilebilir. İster paneleyerek kızartın ister sigara böreği harcında kullanın isterseniz harika bir omlet yapın. Ekremoğlu blog sayfasında pek çok farklı tarif bulabilirsiniz. 

Lor Peyniri Fiyatları

Ekremoğlu Online Mağazamızda Lor ve Çökelek olarak iki farklı ürün ile sofralarınıza misafir oluyoruz. Lor peynirimiz tuzsuz, çökelek ise az tuzludur. Her ikisinin de 500 gr fiyatı 13,99 ₺’dir. Yayık tereyağı ve Çam Balı eşliğinde tüketmenizi önermekteyiz.

 

LOR PEYNİRİ SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

 

Instagram hesabımızı takip ederek tüm avantajlı fiyatlardan, tariflerden haberdar olabilirsiniz. Afiyet olsun. 

 

 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.