Kaşar Peyniri Nedir?

22-09-2021 12:00
Kaşar Peyniri Nedir?

Kaşar peyniri denilince kahvaltılar, hamur işleri, börekler, yemeğe verdiği lezzetin hepsi akla geliyor. Çünkü kaşar peyniri sıklıkla tükettiğimiz ve hemen hemen her öğünde soframıza yakışacak bir peynir çeşidi. Çocuklardan yetişkinlere sıkça tercih edilmektedir. Ülkemiz peynir çeşidinde zengin olmakla birlikte, kaşar peyniri tüketimi de oldukça fazladır.

Kaşar peyniri; inek sütü, keçi sütü ve koyun sütünden yapılan bir peynir çeşididir.

Kaşar Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Kaşar peyniri taze kaşar peyniri ve eski kaşar peyniri olmak üzere iki çeşide ayrılır.

·Taze kaşar peyniri: Sütle yapılan taze şekilde piyasaya sunulan üretimi zor olan peynirlerdendir. Sağlık açısından en faydalı gıdalardandır.

·Eski kaşar peyniri: Taze kaşar peynirinin aksine uzun süre muhafaza edilen, sert peynirlerdendir. Eski kaşar peynirinin kendine özgü bir tadı vardır. Yapımından sonra çuvallara doldurulup, soğuk hava depolarında bekletilir. Ortalama 3 yıl boyunca da bozulmadan durabilir.

Kaşar Peynirinin Faydaları Nelerdir?

Sıklıkla tükettiğimiz bu peynirin faydaları oldukça fazladır.

·İçerisinde bol miktarda kalsiyum vardır. Bu da kemik erime riskini en aza indirir.

·Bol miktarda A vitamini, kalsiyum ve potasyum bulunduğundan, bunlardan kaynaklı eksikliği giderici ve hastalıkları önleyicidir.

·Bağışıklık sistemi için oldukça yararlı olan bu peynir, bağışıklık sisteminin düşük olmasından kaynaklı ortaya çıkan sağlık sorunlarını engeller. Sindirim sistemimin düzenli çalışmasını sağlar.

·Düzenli tüketimi doğal antioksidan görevi görür ve vücudu mikroplardan kaynaklı enfeksiyonlardan korur.

·Mide için çok faydalı bir gıdadır. Düzenli tüketimi mide sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

·Yüksek kalsiyum bulunmasından kaynaklı çocuklarla birlikte yetişkinlerin de diş sağlığı için faydalıdır ve çocukların kemik gelişimlerine büyük ölçüde katkı sağlar.

·Düzenli kullanımı kanser hastalığına yakalanma riskini en aza indirir.

Kaşar Peyniri ve Tost Peyniri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bu iki peynir genellikle aynı zannedilse de aslında birbirinden farklı peynirlerdir. Peki farkını nasıl anlayacağız? En belirgin farklılık aslında yumuşak veya sert oluşundadır. Tost peyniri daha yumuşak ve yağlı bir peynirken kaşar peyniri ona oranla daha sert yapıda bir peynirdir.

Tost peyniri halk arasında bu şekilde adlandırılsa da aslında eritme peyniridir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.