Ezine Peyniri Nedir

10-08-2021 11:08
Ezine Peyniri Nedir

Tüm öğünlerde keyifle yediğimiz: Ezine Peyniri Nedir?

Türk mutfağı birçok eşsiz tarif, ürün ve lezzeti içerisinde barındırıyor. Ülkemizde bulabileceğimiz birçok yemeği ve ürünü dünyanın herhangi yerinde bulma imkânımız olmuyor.Ezine PeyniriTürkiye’nin en nadide lezzetlerinden biri. Çanakkale’nin Ezine bölgesine ait olan bu peynir. Belirli bölgeler dışındaki sütlerden üretilemiyor. Bir peynirinezine peyniriolabilmesi için Ezine Peynircileri Derneği’nin onayı gerekiyor. Dernekten elde edilen Coğrafi Tescil Belgesi olmaksızın"ezine peyniri”ismi kullanılamıyor.

 

Günün ilk öğününden itibaren birçok farklı yemekte kullandığımız ezine peyniri için hazırladığımız yazımızda:Ezine peyniri nedir, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, nasıl saklanır, çeşitleri nelerdir?’sorularını yanıtladık.

 

Ürün yapısı itibarıyla beyaz peynire benzer ancak çok önemli bir farkı vardır. Ezine Peyniri: Ağırlıklı olarak Kaz Dağları (İda Dağı) çevresinde otlayan hayvanların sütünden elde edilir. Bölgede yaşayan bitkilerin çeşitliliği, hayvanların serbest otlaması peynirin kalitesine etki eder. Bölgede yaşayan İnek, Koyun ve Keçilerin sütleri bu peynir için idealdir ve mevsimine göre değerlendirilerek kullanılır.

 

Beyaz Peynir standartlarına uygun şekilde üretilen Ekremoğlu Ezine Peyniri 12 aylık bir üretim sürecinden geçer. Ürünün özelliğine göre mevsiminde elde edilen inek, koyun ve keçi sütleri mandıramızda doğru şekilde depolanır ve yalnızca şirden mayası kullanılarak üretilir. Üretim aşamalarının bitmesinin ardından Uluslararası standart belgesi taşıyan mandıramızın saklama alanlarında olgunlaştırılır.

 

Ezine Peyniri Çeşitleri Nelerdir?

 

  • Ezine İnek Peyniri
  • Ezine Koyun Peyniri
  • Ezine Keçi Peyniri
  • Sütlerin çeşitli oranlarda karıştırılması sonucu elde edilen ezine peynirleri.

 

Ezine peyniri üretiminde ülkemizde sık tercih edilen inek, koyun ve keçi sütleri kullanılır. Koyun ve keçi sütleri aroma bakımından daha farklıdır. Tüm ezine peynirleri yapısal olarak beyaz renktedir.

 

"Hangi sütten peynire alışkınsınız?”

 

Ezine inek peyniri, inek sütüne alışkın daha az yağlı ve aromalı peynir severler için tercih edilebilir bir üründür.Ezine koyun peyniriise keçi ve inek sütüne göre daha yağlı sütten elde edilen bir peynir olduğu için kırık beyaz renktedir. Rengi, yağ yoğunluğuna göre sarıya yaklaşabilir. Ürün, ağızda kolayca dağılır ve damakta harika bir tat bırakır.

 

"Ekremoğlu Peynirleri istemeyeceğiniz tüm kokulardan geleneksel yöntemler kullanılarak arındırılmıştır.”

 

Ezine Keçi Peyniri,diğer aile mensuplarına göre daha beyaz renkte ve daha aromatiktir. Yağ bakımından inekten yağlı ancak koyundan daha az yağlıdır. Üründe istemeyeceğiniz kötü kokuları hiçbir kimyasal kullanmadan engellediğimizi bilmenizi isteriz. Keçi Peyniri tüketmeyi sevenler için ideal bir peynirdir ve tüm öğünlerde afiyetle yenebilir.

 

Ezine Peyniri Nasıl Saklanır?

 

Tüm peynirlerimizi size vakumlu poşetlerde ulaştırıyoruz. Peynirimiz vakum içerisindeyken son kullanma tarihine göre değişmekle birlikte buz dolabında doğru koşullarda 3 aya kadar lezzetini kaybetmeden saklanabilir. Vakum poşetten çıkarılması halinde streç film ile sararak ya da salamura ederek peyniri muhafaza edebilirsiniz ancak önerimiz vakum poşet açıldıktan sonra 30 gün içerisinde ezine peynirini tüketmenizdir.

 

Ezine peyniri buz dolabında en iyi sebzelik kısmında korunur. Dondurucu, derin dondurucu ortamında doğru şekilde saklanamayacaktır.

 

Ezine Peynirinin Faydaları Nelerdir?

 

Herhangi gıda ürününün besin değerleri; hammaddesi, kimyasal kullanımı, yapılış şekli gibi nedenlerden dolayı değişir. Ezine peyniri, sütün içerisinde bulundurduğu protein, amino asit, kalsiyum, b vitamini gibi değerler bakımından zengindir. Bu nedenle bedenimiz için sayısız fayda sağlar. Ekremoğlu Ezine Peynirinin faydalarını sıralayalım:

 

  1. %100 Doğal üründür yalnızca şirden mayası kullanılarak üretilir.
  2. Amino asit ve protein bakımından zengindir. Bu anlamda zeka gelişimi için önemlidir.
  3. Protein bakımından zengin olması nedeniyle vücudun günlük besin ihtiyacını önemli ölçüde karşılar.
  4. Ezine peyniri hazmı kolay bir gıdadır. Vücudu yormadan enerji üretir.
  5. Vücudun kolesterol dengesini sağlar.
  6. Çeşitli vitaminler bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini diri tutar.
  7. Kemik ve hafıza gelişiminde de önemli rol oynar.

 

Orijinal Ezine Peyniri Nereden Alınır?

Orijinal ya da kaliteli ezine peyniri EPD logosu taşıyan üründür. Bu konuda mutlaka dikkat etmenizi öneriyoruz. Ekremoğlu olarak sizlere tamamen katkısız yalnızca Şirden Mayası ile ürettiğimiz ürünleri ulaştırıyoruz. "Kendimiz için yaptık, sizlerle paylaştık” diyoruz.Ekremoğlu online mağazasındandilediğiniz ezine peyniri çeşidini güvenli şekilde satın alabilirsiniz. Siparişleriniz güvenli şekilde paketlenmektedir.

 

Ezine Peyniri Siparişi vermek için tıklayın!

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.