Gerçek Ezine Peyniri Nasıl Seçilir

10-08-2021 11:18
Gerçek Ezine Peyniri Nasıl Seçilir

EPD Logolu, Coğrafi İşaret Tescilli Ezine Peyniri

Gıdalarımızı nasıl seçeceğimizi bilmemiz yalnızca damağımızla ilgili değil sağlığımızla da ilgili bir konudur. Ezine peyniri seçerken dikkat etmeniz gereken bazı konulara değineceğiz bu yazımızda.

 

‘EPD logosu nedir, Coğrafi işaret tescili nedir, Ezine peyniri nasıl seçilir?’ sorularının yanıtlarını da bugün ki blog yazımızda bulacaksınız.

 

Ezine Peyniri Nasıl Seçilir?

Peynirin beyaz peynirden ayrılmasının en önemli özelliği üretim bölgesidir. Yurdumuzda özellikle Çanakkale bölgesinde bulunan Ezine, Bayramiç, Ayvacık ilçelerinde üretilen ürünler "ezine” ön ekiyle meşhur olmuştur. Kaz Dağları eteklerinde serbest dolaşarak bölgenin bitki örtüsünden beslenen hayvanların süt kaliteleri ve sağlıkları üst seviyede olduğu için ürünlerinin lezzeti de farklıdır. Ürünün tespit edilmesi için dernekler ve tescil belgeleri de oluşturulmuştur.

Bu bakımdan:

  • Ürünün kimyasal ürün ihtiva etmemesine yani Kaz Dağları ve belirlenen ilçelerde yaşayan hayvanların sütünden elde ediliyor olmasına özen göstermek gerekiyor.

  • Ezine Peynircileri Derneği logosu taşıması, Coğrafi İşaret Tescilli olması da önemli. Bu standartlar uluslararasıdır. Buradaki logoları taşımayan ürünler hakiki ezine peyniri değildir.

  • Şirden mayası ile üretim yapılması çok önemlidir.

  • Ürünün üretildiği mandıranın temiz olması.

  • Ezine peynirinin hammadesi olan sütün pastörizasyon işleminin yapılması da çok önemlidir. Bu işlem zararlı organizmalardan sütü arındırır ancak nefasetini korur.

En kaliteli ezine peynirleri çin Ekremoğlu Ezine Peyniri çeşitlerini deneyin.
Ezine Peyniri

 

EPD Logosu Nedir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi ezine peyniri üretimi için bazı standartlar gerekmektedir. Ezine Peynircileri Derneği ise bu standartları takip eden kurum.

Tüketiciyi bilgilendirmeyi amaçlıyor. Ürünün dünya çapında markalaşması için adımlar atıyor.

 


 

Coğrafi işaret tescili nedir?

Bu belge, tüketiciler için ürünün kaynağını karakteristik özelliklerini ve tüm bu özelliklerle coğrafi alan arasındaki bağı gösteren garanti, kalite işaretidir. Belirgin bir niteliği vurgular.

 

Ekremoğlu Ezine Peyniri

Bizler ürünlerimizi, yukarıda belirttiğimiz standartlarda üretmekteyiz bu belgelerin yanı sıra. Uluslararası ISO standartlarında üretim tesisimizde hijyen kurallarına özen gösteriyoruz. 1996 yılından beri "kendimiz için ürettik, sizlerle paylaştık” diyoruz.

12 Mağaza ve 14 pazar yerimizde ve online mağazamızda ezine koyun peyniri, ezine keçi peyniri, ezine inek peynirini ve lüks ezine peynirini bulabilirsiniz."Ezine Peyniri Nedir?”başlıklı blog yazımızı okumayı ihmal etmeyin.

 

Ezine peyniri satın almak için tıklayabilirsiniz. En uygun fiyatlı, en kaliteli ezinepeyniri markası olmak için her gün çalıştığımızı bilmenizi isteriz.

instagram hesabımızı takip etmenizi çok isteriz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.