En Sağlıklı Peynirler Nelerdir?

22-12-2021 12:35
En Sağlıklı Peynirler Nelerdir?

Peynir sağlık ve lezzet açısından en çok tercih edilen ve günün her saati tüketime uygun olan bir gıdadır. Peynirin besin değeri oldukça yüksek olmakla birlikte peynir çeşitlerine göre bu oran farklılıklar göstermektedir. Sağlık açısından en önemli peynir çeşitlerini sizler için listeledik. Beyaz peynir, keçi peyniri, Ezine peyniri, lor peyniri ve sağlık açısından tamamen katkısız ve doğal olan Ekremoğlu peynirleridir. Ekremoğlu peynirlerinin coğrafi açıdan işaret tescili olması da tüm peynirlerinin sağlık açısından güvenle tüketilmesini sağlamaktadır.

Türk Mutfağında En Çok Tüketilen Peynir: Beyaz Peynir

Türk mutfağında en çok tüketilen ve tüm sofralara en çok yakışan peynir türü beyaz peynirdir. Beyaz peynir keçi, koyun, inek ve manda sütünden yapılmaktadır. Sütün mayalanıp pıhtılaştırılması sonucu süzülerek ve preslenerek özel işlemlerden geçerek yapılır. Sütün taze olması ve beyaz peynirin doğru koşullarda saklanması beyaz peynirin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Besleyiciliği Yüksek: Keçi Peyniri

Keçi peyniri Türk mutfağında en çok tüketilen, diğer peynirlere göre besleyiciliği en yüksek peynir çeşitlerinden biridir. Çiğ keçi sütünden hazırlanan keçi sütünün sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olmakla birlikte, yüksek oranda kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, vitaminler içermektedir. Anne sütüne en yakın peynir olmasından dolayı bebekler için çok önemlidir. Çocuklar ve anneler için de aynı değere sahiptir.

Vitamin Mineral Bombası: Ezine Peyniri

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde üretilmesinden dolayı adını buradan alan Ezine peyniri vitamin ve mineraller açısından çok zengin olan peynirlerdendir. Tam yağlı olan Ezine inek peyniri sağlık açısından da lezzet açısından da en sevilen peynir çeşitlerimizdendir. Taze bir şekilde alıp, tükettiğinizde tüm peynirlerde olduğu gibi faydalarını görebilirsiniz.

Güçlü Bir Antioksidan: Lor Peyniri

Peynir altı suyundan elde edilen, yumuşak kıvamda bulunan lor peynirinin kendine özgü lezzeti ve yapısı vardır. Tüm peynirler gibi besin değeri çok yüksek olmakla birlikte özellikle hastalıklara karşı direnç sağlayan güçlü bir antioksidan özelliği bulunmaktadır. Sağlıklı yaşam için lor peyniri özellikle tercih edilmektedir.

Katkısız ve Coğrafi İşaret Tescilli Ekremoğlu Peynirleri

Ekremoğlu peynirleri devlet tarafından verilen ‘’Coğrafi İşaret Tescili’’ belgesine sahiptir. Bu belge uluslararasında da geçerliliği olan ürünün özellikleri ile coğrafi konumunu arasındaki bağlantıyı gösteren, kaliteyi garanti eden bir belgedir. Bu sebeple tüm Ekremoğlu ürünlerini güvenle satın alıp, tüketebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.