Ekremoğlu Peynir'in Yolculuğu

10-08-2021 11:42
Ekremoğlu Peynir'in Yolculuğu

Sizlere Ekremoğlu’nun peynir yolcuğunu okumaya davet ediyoruz. Bu harika nefasetin damağınızla buluşmadan önceki yolcuğunu bilmenizi çok isteriz. Peynir üretimi yolcuğunda neler yaşandığını sizlerin de biliyor olması bizleri çok mutlu edecek çünkü biz, "kendimiz için ürettik sizlerle paylaştık” diyoruz. Ekremoğlu peynir çeşitleri ile aranızda güzel bir bağ kurulması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.

Hadi şimdi hazırsanız bu güzelÇanakkale peynirilezzet serüvenimize başlayalım.

Çanakkale Peyniri Lezzet Serüvenimiz

Ekremoğlu olarak, her şeyden önce hayvanlarımızın sağlığı ve verimliliğini önemsiyoruz çünkü biliyoruz ki sütümüzün kalitesi peynirimizin lezzetini etkiliyor. Hayvanlarımız, Kaz Dağları eteklerinde serbest yetişen otları tüketiyor, sebest dolaşıyor. Böylece, psikolojik ve fiziksel açıdan sağlıklı oluyor.

Keçi sütleri ve tüm sütler peynirlerimiz için özenle sağılıyor.

Her şeyden önce büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımız özenle sağılır. Daha sonra, hayvanların yeniden otlaması ve dolaşması için hayvanlar otlak alanlara salınır. Hayvanlar yeteri kadar dolaşım sağladıktan ve otlandıktan sonra yeniden sağıma alınır.

Güvenli ağıl önemlidir.

Ağıllarımız hayvanların en rahat şekilde konaklayacağı ve dinleneceği şekilde tasarlanmıştır. Damda dinlenmek ve uyumak hayvan sağlığı için önemlidir. Bu alanların temiz olması gerekir.

Sağılan sütler, soğutma tanklı özel araçlarımız tarafından kayıtlı ve uluslararası standartlara uygun biçimde mandıraya ulaştırılmak üzere toplanır. Süt, mandıraya ulaştığı anda tahlilleri yapılır ve kaynama işlemi başlatılır. Pastörizasyon en önemli adımdır. Burada süt zararlı hammaddelerden arındırılır. Zararlı bakterilerden arınmış olan sütümüzün mayalama işlemiyle uygun dereceye gelmesi için bir süre beklenir.

Süt pıhtıları çok fazla zedelenmeyecek şekilde teleme işlemine alınır. Ardından oluşan pıhtılar baskıya alınıp süzülme işlemi için beklemeye bırakılır.

Onlarca, yüzlerce kiloluk peynir kütleleri parçalara ayrılır. Salamura işlemi de tamamlandıktan sonra ürünlerimiz dinlenme odasına alınır 1 tam gün boyunca bekletilir. Son olarak tüm peynir çeşitleri tenekelere alınarak uzun bir uykuya gönderilir.

Siz bu peynir tutkusunun neresindesiniz?

Kaz Dağlarında yetişen harika bitkilerle beslenen, Kuzey Ege yamaçlarında elde edilen, sütlerimiz Ekremoğlu kalitesiyle sizlere ulaştırılır. Tamamen katkısız olarak ürettiğimiz Çanakkale peyniri, ezine peyniri ve tüm özel ürünlerimiz işte bu güzel aşamalardan geçmektedir.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.