Coğrafi İşaret Tescili nedir

10-08-2021 11:27
Coğrafi İşaret Tescili nedir

Blog sayfamızda çok kıymet verdiğimiz ürünlerimizle ilgili önemli bilgileri sizlerle paylaşarak, ürünlerimiz ve tükettiğiniz gıdalar hakkında değerli bilgilere sahip olmanızı sağlıyoruz. 30 yıldır olduğu gibi her gün "Kendimiz için ürettik, sizlerle paylaştık” anlayışıyla hareket etmeye devam ediyoruz. Bugün yazımızda Coğrafi işaret tescili hakkında kısa bilgiler vererek sizleri ürün seçiminde bilgilendirmek istedik. Keyifli okumalar dileriz.

Coğrafi işaret tescili nedir sorununun yanıtına: Ürünün, karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işareti diyebiliriz. Tüketicinin bilgilendirilmesinin yanında ürünün kalitesi, gelenekselliği yöreden elde edilen hammaddesi ve nitelikleri de korunmuş olur bu tescil sayesinde.

Ekremoğlu Ezine Peyniri, devletimiz tarafından verilen ve uluslararası geçerliliği olan bu belgeye sahiptir. Ayrıca çeşitli ISO standartları ile de üretim kalitesi denetlenmektedir.

Coğrafi İşaret Tescili yasamızda 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunun 34. Maddesine göre tespit edilir ve uygulanır.


Menşe adı, mahreç işareti ise bu tescilin diğer özellikleridir. Yukarıda sizlere göstermiş olduğumuz logoyu gördüğünüz tüm ürünleri güvenle tüketebilirsiniz. Ayrıca detaylı bilgi almak için Türk Patent Enstitüsü tarafından açılanhttps://www.ci.gov.tr/sayfa/co%C4%9Frafi-i%C5%9Faret-nediradresini de ziyaret edebilirsiniz.

EPD Logosu Taşımayan Ezine Peyniri Hakiki Değildir.

Ezine Peynircileri Derneği, kıymetli paydaş üreticilerimizin kurduğu değerli bir birliktir ve ana ürünümüzün dünyaca tanınmasına çalışır. Ürün ismini kullanarak siz kıymetli tüketicilerin de kandırılmasına engel olur.

EPD Logosu taşımayan, Ezine Peyniri orijinal değildir. Ürünümüzün, üretim alanları: Ezine, Bayramiç, Ayvacık İlçelerinin Tamamı ile Çan İlçesine Bağlı Şerbetli, Etili, Alatliburun, Küçüklü, Alibeyköy ve Söğütalan; ve Merkez İlçeye Bağlı Karacaören, Kurşunlu, Şerbetli ve Kirazli Köyleri. Bu bölgeler dışında elde edilen sütten üretilen peynirler EPD logosu taşıyamaz ve coğrafi işaret tescili alamaz.

Ürünlerimiz hakkında tüm bilgilere ulaşmak için instagram hesabımızı takip etmeniz öneriyoruz.https://www.instagram.com/ekremoglucom/

Sütümüzün yolculuğu ile ilgili hikayemizi okumak için tıklayınız.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.