Çeçil Peyniri Nedir?

10-08-2021 11:35
Çeçil Peyniri Nedir?

Yöresel Tatlardan Vazgeçemeyenlerin Adresi: Çeçil Peyniri 

 

Besleyici değerleri, lezzeti ve pek çok besin ile ortaya çıkardığı lezzet ahengi ile sofraların baş tacı olan çeçil peyniri hakkında en bilgilendirici detayları bu blog yazımızda sizler için derledik.
Çeçil peyniri halk arasında tel peynir ya da dil peyniri şeklinde de bilinmektedir.

 

Çeçil Peyniri Nasıl Üretilir?

 

 

Ekremoğlu çeçil peyniri yüksek maliyetli sulu haşlama tekniği ile üretilir ve 1 kg peynir için 11 lt süt kullanılmaktadır. Özenle geçtiği aşamalar sonucunda Ekremoğlu çeçil peyniri muadillerine göre daha az tuzlu ve kıvamı daha yumuşak olarak sizlerle buluşmaya hazır hale gelir.

 

Çeçil Peynirinin Faydaları Nelerdir?

 

 

Besleyici değerinin oldukça fazla olduğunu belirttiğimiz zengin bir süt ürünü olan çeçil peyniri, içerisindeki proteinler sayesinde diş ve kemik sağlığı için çok faydalıdır. Yüksek oranda potasyum içermesi ekstra olarak ilerleyen yaşlarda yaşanabilecek herhangi bir kemik rahatsızlığına karşı da önleyicidir. Kemik erimesi gibi rahatsızlıkların tedavi süreçlerinde de oldukça destekleyici olabileceğini söyleyebiliriz.

Çeçil peyniri sağlıklı mı gibi bir soru için cevabımız, düzenli tüketilmesi halinde kesinlikle vücudunuz için zengin bir minarel ve vitamin deposu olduğu şeklinde olacaktır.

 

Çeçil Peyniri Kalori Değerleri:

Enerji: 320 kcal

Top. Yağ:25,0g

Doymuş Yağ: 6,0g
Karbonhidratlar: 1,0g
Şekerler: 0,9g
Protein: 24,0g
Tuz: 1,7g

Çeçil Peyniri Nasıl Tüketilir?

 

 

Ağızda dağılan ve yumuşak bir yapısı olan Ekremoğlu çeçil peyniri damaklarda harika bir lezzet bırakmaktadır. İştah açısı görüntüsü ile de sofraların vazgeçilmezidir.
Büyük bir kahvaltı sofrasında tüm ihtişamıyla yerini alan çeçil peyniri ayrıca börek ya da poğaça gibi hamur işlerinde de hoş aroması ve yapısıyla lezzet verecektir. Elbette kullanım alanı bunlarla sınırlı kalmayan ve halk arasında dil peyniri olarak da bilinen bu özel peynirimiz pizza, omlet, muffin, kek, tava böreği ve fırında makarna gibi pek çok yiyecek içerisinde kullanılmaktadır.
Bahsettiğimiz gibi kullanım alanı geniştir ve mıhlama gibi yöresel yemekler içerisinde de kullanılmaktadır. Sizler de kendi damak zevkinize göre, daha farklı şekillerde de Ekremoğlu çeçil peynirini %100 memnuniyetle kullanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.