Bir Peynir, bir kitap: Ezine Keçi Peyniri, Puslu Kıtalar Atlası

10-08-2021 11:24
Bir Peynir, bir kitap: Ezine Keçi Peyniri, Puslu Kıtalar Atlası

Karşınızda yeni içeriğimiz: Bir peynir, bir kitap. Her ay sizlere farklı bir kitabı, bir peyniri tanıtmak eğlenceli, keyifli bir yazı sunmak istiyoruz. İster fiziki ister online olsun pek çok mağaza misafirimizin kitaplarla, filmlerle ilgilendiğinin farkındayız. İşte bu yüzden gelecek ay itibarıyla bir peynir bir film içeriğimizi de yayına alacağımızı haberdar etmek isteriz.

 

Bu hafta sizlere İhsan Oktay Anar’ın Puslu Kıtalar Atlası romanında bahsetmek istedik. E tabii bu eşsiz kitabı okurken de keyifle tüketebileceğiniz harika bir salata ve Lor peynirli atıştırmalık tarifi vermek isteriz.

 

Hadi gelin önce harika salata tarifimizle başlayalım:

 

Kış ayı da yaz ayı da birbirinden güzel tarifler yapabilmemiz için harika ürünler sunuyor. İşte o tariflerden biri de Ezine Peynirli Kış Salatası. İster Ezine Koyun Peyniri ister Ezine Keçi Peyniri isterseniz de Ezine Peyniri kategorisinden seçeceğimiz herhangi farklı bir lezzet olsun her koşulda bayılacağınıza eminiz.

 

Ekremoğlu olarak Salata tarifimizi Ezine Keçi Peyniri ile hazırladık.

 

Malzemelerimiz:

 

  • Kırmızı Lahana
  • Küçük boy kırmızı soğan
  • 3-4 adet marul yaprağı
  • Havuç
  • 1 Turp
  • 350 Gr Ezine Keçi Peyniri
  • 2 Çorba Kaşığı Ekremoğlu Sızma Zeytinyağı
  • Limon, Tuz, Karabiber (Karabiber’in taze çekilmesi, Tuzun Deniz Tuzu olması lezzeti artıracaktır)
  • İsteğe bağlı olarak mayonez, kekik ve hardal ile bir sos hazırlayabilirsiniz.
  • Acı severler pul biber de ekleyebilir.

 

Yapılışı:

 

Uygun malzemeleri rendeleyin, uygun olmayanları da rende kıvamında doğrayın. Baharatı ve limonu ekleyerek 5 - 10 dakika bekleyin. Burada sebzelerin asit ve tuzda bir miktar pişmelerini sağlıyoruz. Ezine Keçi Peynirini Küp Küp doğrayın en son Zeytinyağı ekleyin.

 

Afiyet Olsun.

 

İhsan Oktay Anar Puslu Kıtalar Atlası Konusu

 

Bu harika salata elbette İhsan Oktay Anar okurken yenir. Puslu Kıtalar Atlası: Denenmemiş birçok şeyi denemesi nedeniyle eleştirmenlerden tam not alan harika bir eser. Daha iyisi %100 yerli bir yazardan, %100 yerli bir hikaye. Başta eski türkçe ifadeler biraz zorlasa da bu dile alıştığınız anda Uzun İhsan efendi karakteriyle çok güzel bir serüvene çıkıyorsunuz. Osmanlı dönemine farklı bir açıdan bakıyorsunuz ve sayfalar parmaklarınızın, gözlerinizin arasından kayıp gidiyor. Hayata dair harika sözleri, muazzam betimlemeleri ile ufkunuzu açacak bir inci.

 

Puslu Kıtalar Atlası, ana tema olarak varlığın gerçekliğini ve kurgusallığını sorguluyor. Roman boyu ön planda tutulan bu sorgulama, okurun kitapta gerçekleşen tüm olaylara farkındalık ile yaklaşmasını sağlıyor. Hatta romanın başkahramanı Uzun İhsan da olay örgüsünü aynı ikilem üzerinden başlatıyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.