Bebekler İçin Peynir Seçimi: Bebek Peyniri

27-12-2021 10:12
Bebekler İçin Peynir Seçimi: Bebek Peyniri

Peynir her yaş grubuna uygun ve sofralarımızın vazgeçilmezi olan, sağlık açısından da en zengin besinlerimizden biridir. Türkiye peynir çeşitleri açısından en zengin ülkelerden biridir. Ezine peyniri, beyaz peynir, keçi peyniri, küflü peynir, civil peyniri, kaşar peyniri, tulum peyniri en çok bilinen ve sağlık açısından da en çok tüketilen yörelerimize özgü peynirlerdir. Ayrıca peynir altı suyu ve bundan elde edilen lor peyniri de sağlığımızın en önemli koruyucu besinlerindendir. Bebekler için peynir seçimi yaparken de bebeklerin tüketimine uygun yumuşak yapıda olan ve daha çok tuzsuz peynir çeşitlerinden seçmemiz gerekir.

Bebek Peyniri Nedir?

Bebeklerin ek gıdaya geçmesiyle birlikte bebeklerin sağlığına uygun, tüketimi kolay olan, yumuşak ve tuzsuz yapıda olan peynirler bebek peynirleridir.

Bebek Peyniri Nasıl Olmalıdır?

Bebek peyniri taze, tuz oranı düşük ve katkısız olmalıdır. Peynirin bebeğe verilmeden bir gün önce suda bekletilmesi tuz oranının en düşük halinde olması, bebekler için daha sağlıklıdır. Bebeklerin kolay tüketimi açısından peynir yapısı ise son derece yumuşak olmalıdır. Ayrıca içinde laktoz bulunmamasına da dikkat edilmelidir. Bu durum laktoz intoleransı bulunan bebeklerde sindirim açısından önemlidir.

Evde bebek peyniri yapımı da oldukça kolaydır. 1 litre sütü tencerede ısıtıp, üzerine evde mayalanan 4 yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak bebek peyniri elde edebilirsiniz. Peynir soğuduktan sonra da bebeğinize güvenle yedirebilirsiniz. Anneler bebeklerinin beslenmesi konusunda çok hassas oldukları için genellikle evde peynir yapımını tercih etmektedirler.

Bebek Peyniri Kaçıncı Ayda Tüketilmeye Başlanabilir?

Bebeklerin genellikle ilk 6 aydan sonra ek gıda ile beslenmeleri sağlanır. Bu döneme geçtikleri an bebek peynirleri tüketimleri de başlar. Bu dönemin doktor kontrolünde belirlenmesi de önemli bir noktadır.

Bebek Peyniri Faydaları Nelerdir?

Peynirin her yaştan insan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Bebekler için de oldukça önemli bir besin olan peynir, bebeğin gelişimini önemli ölçüde etkiler. Bebeğin kemik gelişimine ve sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur. Peynirler kalsiyum ve protein açısından oldukça zengin oldukları için bebeklerin diş gelişiminde de önemlidir. İçinde bulunan vitamin ve mineraller de bebek gelişiminde önemli rol oynar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.